Connect with us

Actualitate

Sectorul 5 va avea trei parcări noi, cu peste 700 de locuri. Investiția se ridică la 92 de milioane de lei

Published

on

156 Parcare S5 2 rptv.ro

Primăria Sectorului 5 va construi trei parcări supraterane, în care vor fi amenajate peste 700 de locuri. Contractul scos la licitație este de 92 de milioane de lei. Noile construcții vor avea terenuri de sport și zonă verde la ultimul etaj, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

„Una dintre parcări va fi amenajată pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 și va avea trei etaje (P+3E). Aceasta va avea aproape 500 de locuri de parcare. Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei. O altă parcare supraterană cu 142 de locuri va fi construită pe Calea Rahovei nr. 327 și va avea două etaje (P+2E), iar cea de-a treia, cu 120 de locuri, va fi amenajată pe Strada Bârcă nr. 2 și va avea două etaje (P+2E). Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei. Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Șoseaua Alexandriei (Strada Mărgeanului) va avea și o piață volantă de peste 700 de metri pătrați. „, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

„De fiecare dată când ies pe teren, mă întâlnesc cu cetățeni care se plâng că nu au unde să își parcheze mașinile. Știu că în acest moment locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de autoturisme. Acesta este motivul pentru care am lansat această licitație publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiți să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Foto: Primăria Sectorului 5

Copyright © 2019 AT Video Creations