Se simplifică procedurile de adopție

  PSD are în vedere simplificarea procedurilor de adopție. În prezent, numeroase familii din România sunt împiedicate să adopte copii, datorită birocrației existente.

  „Sunt mulți copii, mai mici sau mai mari, care nu au încă în vocabular cuvintele „mamă” și „tată”, după cum sunt foarte multe familii care și-au pierdut speranța de a adopta, din cauza procedurilor anevoioase ale adopției.

  Acum însă, la inițiativa ministrului PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, doamna Gabriela Firea, se va realiza, pentru prima dată după 1990, o centralizare la nivel național, referitoare la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile.

  În paralel, vor fi simplificate procedurile de adopție, prin introducerea prevederii ca familiile și instituțiile din domeniul protecției copilului și al adopției să aibă acces la un sistem informatic național, care va cuprinde toți copiii aflați în situații de risc. De asemenea, lucrătorii sociali din toate județele țării vor completa în timp real această bază de date, care reprezintă dosarul electronic al copilului aflat în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție și monitorizare post adopție.

  Contractul în vederea implementării acestui sistem informatic național a fost semnat de ministrul PSD al Familiei și urmează să fie operațional în cel mai scurt timp. În vederea realizării simplificării adopției, după întocmirea bazei naționale de date despre copiii cu probleme, va fi elaborat un act normativ care să prevină separarea copilului de familiei.

  Măsurile luate au ca principal scop normalizarea adopțiilor din România, astfel încât miile de familii care sunt în astfel de situații să își poată împlini visul de a putea adopta copii”, transmite deputatul PSD Cristina-Elena Dinu.

  Sursa foto: mamaplus.md

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI