Se cere RIDICAREA IMUNITĂȚII și tragerea la RĂSPUNDERE a lui Kelemen Hunor

  A fost făcută o solicitare care ar putea arunca, pur și simplu, în aer scena politică din România! Se cere ridicarea imunității vicepremierului Kelemen Hunor, transmite bugetul.ro.

  Totodată, se solicită ca pe numele acestuia să fie demarată o cercetare penală, după ce președintele UDMR a făcut o comparație între salariile polițiștilor și cele ale profesorilor, ironizându-i pe polițiștii din mediul rural, despre care a spus că sunt expuși la risc la cârciumă, când stau de vorbă cu oamenii din sat. Totodată, Hunor a afirmat că salariul unui polițist ar fi de 7-8.000 de lei pe lună. 

  În acest context, SNPR DECUS, prin președintele executiv Bogdan Bănică, solicită suspendarea din funcție, retragere imunității parlamentare și cercetarea penală a lui Kelemen Hunor.

  Bănică cere tragerea la răspundere penală a lui Kelemen Hunor, pentru comiterea infracțiunii prevăzută de art. 404 din Codul Penal, respectiv „Comunicarea de informații false”.

  „Ghidat de principiul „divide et impera”, tătucul maghiarimii mioritice lansează un atac dur, mincinos, nejustificat, neprovocat și evident rău intenționat la adresa polițiștilor români, scuipând în spațiul public informația că aceștia ar avea venituri de 7-8.000 de lei.

  Mai mult, acesta ironizează cu o răutate viscerală munca polițiștilor din mediul rural, răutate ce nu poate fi tolerată și trebuie sancționată drastic atât de către societatea civilă, cât și de partenerii de coaliție.

  În condițiile în care acest oportunist nu a făcut altceva de-a lungul anilor decât să provoace sub diverse forme, pentru a crea o instabilitate ce i-ar putea fi favorabilă având în vedere interesele nu tocmai ortodoxe, exprimate și neexprimate, fățiș sau pe la colțuri, consider că acest derapaj nu poate fi tolerat sau interpretat ca și <<declarație politică>>.

  S-au prezentat în spațiul public în nenumărate rânduri fluturași de salarii ale polițiștilor, cu venituri (medii, atenție!) de 4.000 de lei, informație pe care refuz să cred că kelemenul nu o cunoaște, de unde se deduce în mod evident intenția josnică de segregare a societății românești, prin învrăjbirea categoriilor profesionale, unele împotriva celorlalte.

  Privind din alt unghi, ținând cont și de latura subiectivă în materie de drept procesual penal, manifestată prin intenție directă, cunoscând prevederile Codului Penal, respectiv „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani”, consider perfect justificat să solicit celor în drept 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐮𝐧𝐜ț𝐢𝐞 𝐚 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐇𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐊𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧, 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 ș𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐫ă𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥ă pentru comiterea infracțiunii prevăzută de art. 404 din Codul Penal, respectiv „Comunicarea de informații false”, este mesajul lui Bogdan Bănică.

  Anterior, și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, și Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” (SPRD) au reacționat dur la adresa lui Kelemen Hunor.

  Reacția SNPPC:

  „(…) Revenim la dl. vicepremier pentru…nimic (așa rezultă din prezentarea oficială de pe site-ul Guvernului, că nu coordonează niciun minister) și ne exprimăm INDIGNAREA PROFUNDĂ și DISPREȚUL TOTAL față de una dintre aserțiunile acestuia, făcută în interviul de ieri seară, despre salariul imens al unui polițist, în comparație cu cel al unui dascăl (redăm, cu ghilimele, o parte din minciună): „(…) Nu trăim în România educată. Sper că copiii (sic! n.n.) mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată (…) nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului, care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”.

  Trecem peste exprimarea vulgară, de mahala, a dlui vicepremier, și ne întrebăm: cum poate să exagereze într-un asemenea hal?? Ce-l mână pe el în luptă? Aaaa, ne-am prins: se dă bine pe lângă corpul didactic și pregătește terenul pentru niște ,,electorate salariale” de toamnă…de exemplu. Ca drept la replică, în spiritul adevărului, dar și în semn de respect pentru dascăli și pentru orice alt salariat din România, postăm un fluturaș de salariu al unui polițist, care își riscă viața, zi de zi, în misiuni, pentru liniștea tuturor, inclusiv a aleșilor neamului.

  Ne bucură interesul guvernanților pentru Sănătate și Educație, dar le resolicităm să se aplece cu mare atenție și pe zona de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, până nu va fi prea târziu. Salariile polițiștilor încep de la nivelul salariului minim brut pe țară, majoritatea având de la 2.000 la max. 4.000 lei; excepțiile, în sensul menționat de vicepremier, sunt prea puține, comparativ cu numărul angajaților din sistem, ele vizând funcțiile de conducere, de pe unele paliere, și nu funcțiile de execuție.

  Cât despre mențiunea privind prezența polițistului la cârciumi, îi sugerăm vicepremierului să se informeze, de la MAI, despre zecile de polițiști uciși în misiune, ultragiați, atacați cu topoare, bâte, sticle etc., de tot felul de indivizi și de interlopi, unii dintre ei conectați chiar la sistemul politic, indiferent de culorile logoului acestuia.

  Atenție, domnilor politicieni, la declarațiile aberante, care conduc la segregarea societății românești și a categoriilor profesionale!

  Mai bine aplicați Legea salarizării pentru toți angajații! Fără favoritisme!”, a transmis SNPPC.

  Reacția SPRD:

  „Nu e prima dată când Kelemen Hunor o ia pe ulei, este un personaj politic destul de prolific în materie. Altminteri o prezență pe cât de ștearsă pe atât de pervesă, având drept singur scop accesul la butoanele puterii. Un model de personaj politic total ”nefrecventabil” – ca să folosim terminologia la modă – despre care manualele de istorie nu știu dacă vor avea ceva de zis, măcar la indici onomastici. Aere de individ ușor spilcuit, dar care nu degajă decât a spray de intelectual dobândit la promoție de duzină…

  E clar pentru toată lumea că nici o calitate personală/profesională nu l-ar fi adus în fruntea țării, ocupând înalte demnități publice, fără sforile trase peste slăbiciunile întregii clase politice.

  Dar uite că, ajuns ditai vicepremier – urmare a unui troc la care nu poți privi decît cu silă și dezgust – individul simte nevoia să mai pună niște vreascuri în pălălaia dezbinării sociale, cauzate de Legea 153/2017, cică a salarizării unitare! Acea mare păcăleală care a creat adânci discrepanțe sociale, discriminări profunde, o divizare clară a societățiții între privilegiați (demnitari și tot felul de aleși, magistrați și medici) și restul (…ulimea!)

  Acum vrea el, Kelemen, să semene vrajbă între polițiști și profesori – pe sloganul „dezbină și stăpânește”-, insuflându-le acestora din urmă din propriul venin pe care îl tot mestecă înlăuntrul său față de oamenii în uniforma statului. A găsit vremea să-l scuipe!

  O face mișelește, manipulator, josnic, înrăind lumea cu afirmații false, care – odată ieșite din gura unui vicepremier – sunt impardonabile!

  În rândul polițiștilor avem o mulțime de agenți cu studii superioare și nu știu dacă există vreunul care să prindă 7.000 de lei salariu, nici măcar brut! Această sumă nu o ating nici măcar ofițerii, o găsești la cei cu funcții de conducere… La început de carieră, polițiștii-ofițeri abia se pot compara cu profesorul debutant, ambii cu facultate dar cu atribuții și respectiv drepturi diferite. Unul dintre cei doi nu are trei luni vacanțe pe an, nu termină programul la amiază, nici vreme deplină pentru sine și duce o existență LIPSITĂ de drepturi cetățenești elementare (dreptul la grevă, afaceri, politică, exprimare în public)!

  Aceste privațiuni trebuie – încă nu sunt pe deplin! – să se regăsească într-un sistem compensatoriu. (…)

  P.S. Polițiștii nu desfășoară activități doar la cârciumă, domnule vicepremier, nu sunt politicieni”.

  Ce a declarat Hunor:

  „Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Asta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a declarat viceprim-ministrul.

  Sursa foto: Arhiva Rptv

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI