Connect with us

Actualitate

Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu

Published

on

Ministrul educației, Monica Anisie, a participat în această dimineață la ședința Inspectoratul Școlar al Municipiului București și a anunțat că se va propune scenariul roșu începând de mâine. Totuși, ministrul a adăugat că în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență din București, care va avea loc la ora 15:00, s-ar putea lua altă decizie. Ulterior, Anisie a anunțat că Liliana Toderiuc a fost numită noul inspector școlar general.


Monica Anisie a afirmat la finalul întâlnirii de la ISMB că „în conformitate cu ceea ce DSP a transmis ieri, anume că rata incidenței a depășit limita de 3 la mia de locuitori, ar trebui ca în ședința CMBSU de astăzi să se decidă suspendarea temporară a cursurilor pentru 14 zile”. „După cum se știe din structura anului școlar, săptămâna viitoare, pentru învățământul preșcolar și primar, era o săptămână de vacanță.

Săptămâna aceasta, s-ar desfășura cursurile în sistem online. Toate unitățile de învățământ ar putea avea activități didactice suspendate, și la stat, și la privat, dar, repet, această decizie este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. În absența hotărârii CMBSU, unitățile de învățământ funcționează ca până acum”, a declarat Monica Anisie.

„De asemenea, am definitivat planul de măsuri cu privire la învățarea online. Am stabilit ca după ce se termină ședința CMBSU să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București, ca să existe o comunicare directă”, a adăugat Anisie.

Copyright © 2019 AT Video Creations