Connect with us

Actualitate

Școli de stat ca la privat. După 6 luni de pandemie, elevii din Sectorul 6 au început cursurile în condiții excepționale

Published

on

Experiențele statelor din întreaga lume cu redeschiderea școlilor arată că nu există o rețetă infailibilă de a preveni răspândirea virusului. Un lucru însă este cert, revenirea la școală nu se poate face în aceleași condiții ca înainte de pandemie, iar respectarea măsurilor de protecție și gestionarea eficientă a pandemiei de către autorități trebuie să funcționeze la un nivel înalt, pentru ca redeschiderea școlilor să nu se transforme într-o nouă trambulină de propulsie pentru noul coronavirus.

Conștient de situația sensibilă în care ne aflăm și preocupat fiind de siguranța copiilor, dar și limitarea răspândirii coronavirusului, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu a depus eforturi uriașe pentru a oferi condiții cât mai bune în sălile de curs odată cu reînceperea școlii. Astfel, luând în considerare că experimentăm un scenariu diferit de anii precedenți, iar acest început de an școlar este presărat cu elemente atipice față de ceea ce știam până acum, Primăria Sectorului 6 a luat toate măsurile necesare pentru ca școala să înceapă în condiții optime. Toate unitățile de învățământ din sector au fost aprovizionate cu măști de protecție pentru elevi, cadre didactice și personalul auxiliar. Totodată, vorbim și despre dotarea cu termoscanere, pentru ca triajul epidemologic să se facă în condiții corecte.

Sectorul 6 a fost încadrat în scenariul galben de începere a cursurilor, adică prezență obligatorie pentru elevii din clasele primare, inclusiv terminale. Celelalte clase vor face cursurile hibrid în varianta 50% prezență, 50% online, astfel încât prevenția cu Sars Cov 2 să fie cât mai bună. Personal am fost în foarte multe școli în ultimele zile să mă asigur că toate clasele sunt dotate cum trebuie, că s-a făcut salubrizare și mă refer aici la curățenie în curți, în interiorul școlilor, pe holuri, la grupurile sanitare și că aceste echipamente obligatorii sunt montate „, a declarat Gabriel Mutu.

Toate școlile din sectorul 6 au fost aprovizionate cu măști de protecție pentru elevi, cadre didactice și personalul auxiliar. Avem asigurate 100.000 de măști. Acestea sunt reutilizabile pentru că au fost realizate dintr-un material textil. Fiecare elev va primi câte două măști, la un interval de două săptămâni.

Primaria Sectorului 6 a luat decizia de a oferi tuturor copiilor, cadre didactice, persoane angajate în activitățile nedidactice, măști din bumbac, refolosibile, care au capacitatea de a opri particulele de apă sau praf. Fiecare persoană va primi 2 bucăți, iar peste alte 2 săptămâni, alte 2 bucăți. Am luat această decizie pentru că am stat de vorbă cu foarte mulți părinți și profesori care au spus că nu au posibilitatea de a-și achiziționa echipamentele necasare. Primăria Sectorului 6 va asigura copiilor care provin din familii defavorizate tablete (1.248 buc), astfel încât activitatea educațională în mediul online să se desfășoare cât mai bine. Ele vin însoțite de abonamente de date cu acces la tehnologie 4G. Toate clasele sunt dotate cu laptopuri performante, camere web de calitate, atât pe imagine, cât și pe sunet, pentru a ne asigura că procesul educațional se transmite în condiții optime„, a precizat primarul Sectorului 6.

Elevii din 5 unități de învățământ din sectorul 6 vor învăța în clase modulare. Aceste școli se află într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare termică. Lucrările au început din luna iulie, iar termenul de finalizarea al acestora este data de 28.09.2020 pentru parter şi finalul lunii octombrie pentru etajele superioare.

Avem în modernizare 5 unități de învățământ, investiții cu finanțare europeană. Sectorul 6 a reușit să obțină un grant pe acest model de investiție, vorbim despre clădiri cu energie convențională aproape de 0. Am luat decizia să construim de la zero în curțile acestor școli alte școli modulare. Ele sunt în faza de avizare DSP, adică elevii vor reveni la școală fără niciun fel de probleme. Toate aceste clase modulare au fost dotate cu laptopuri, camere web, microfoane , modem-uri wifi pentru salile de clasa si tablete pentru copii din mediile defavorizate„, a mai adăugat edilul.

Toți specialiștii au avertizat că este de așteptat o creștere a cazurilor de coronavirus în următoarea perioadă ca urmare a începerii școlilor. Sunt apeluri peste apeluri la responsabilitate și respectarea regulilor, dar și la păstrarea acestei conduite și acasă, după întoarcerea de la școală.

Copyright © 2019 AT Video Creations