Scandal monstru în lumea bogaților: Soția româncă a miliardarului John Paulson îl dă în judecată și îl acuză că ascunde bani în procesul de divorț

  Soția româncă a miliardarului John Paulson, gălățeanca Jenny (Zaharia), îl dă în judecată pe magnat și îl acuză că ascunde bani în procesul de divorț. Românca cere cel puțin 1 miliard de dolari. Cei doi divorțează după 22 de ani de căsnicie.

  În plângerea depusă ieri la o instanță din New York, Jenny Paulson a reclamat că soțul ei a creat și a finanțat în secret trei trusturi pentru a se asigura că averea strânsă de-a lungul căsniciei de 22 de ani nu va fi împărțită în mod echitabil.

  „Doamna Paulson a fost o soție loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soției sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei și astfel de a restricționa accesul doamnei Paulson la ele”, se arată în plângere.

  Printre inculpați se numără și o unitate a băncii JPMorgan Chase & Co (JPM.N), care servește ca administrator pentru două dintre trusturi. Un purtător de cuvânt al băncii a refuzat să comenteze.

  În vârstă de 50 de ani, Jenny Paulson, pe numele de fată Zaharia, s-a născut în Galați și l-a cunoscut pe John Paulson înainte ca acesta să devină miliardar. El a angajat-o după ce femeia obținuse azilul politic.

  Acum, el invocă „diferențe ireconciliabile” ca motiv al divorțului înaintat într-o instanță din Suffolk, SUA, despre care Jenny ar susține că a aflat din presă. Mai mult, apropiații cuplului spun că cei doi trăiau deja vieți separate de 15 ani, iar magnatul s-ar afla deja în altă relație.

  John Paulson and wife Jenny in epic divorce battle

  Femeia care răstoarnă topul bogaților români. Cât va primi din averea de 5 milioane de dolari a soțului

  Plecată din România în anii 80, Jenny Paulson nu a fost întotdeauna bogată. A schimbat mai multe locuri de muncă până când a ajuns să lucreze la compania lui John Paulson ca secretară.

  Şeful ei avea pe atunci 45 de ani şi era recunoscut ca un playboy în cercurile înalte ale New York-ului.

  Relaţia dintre ei nu a început imediat, ci după 3 ani de la angajarea româncei în firma americanului şi după foarte multe întâlniri, femeia a spus DA la propunerea lui Paulson de a se căsători.

  Niciunul nu avea să ştie la acea dată că relaţia se va încheia, aşa că nu au semnat un contract prenupţial. Între timp, John Paulson a devenit miliardar.

  Paulson a dat lovitura şi a ajuns să aibă o avere estimată de publicaţiile americane la 4,8 miliarde de dolari.

  Teoretic, jumătate din această impresionantă avuţie ii revine româncei după divorţ.

  Pe lângă conturi, cei doi mai au împreună şi o fermă în Aspen care în trecut a aparţinut unui prinţ arab, o locuinţă de peste 50 de milioane de dolari în Hamptons, dar şi trei hoteluri în Puerto Rico.

  John, Jenny Paulson to divorce in latest billionaire split | Crain's New York Business

  Sursa foto: Arhiva Rptv; pagesix.com; crainsnewyork.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI