Scade prețul carburanților. Anunțul zilei vine de la Nicolae Ciucă: „Am identificat o soluţie de compensare de 50 de bani la pompă”

  Guvernul a aprobat joi schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil.

  Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, după ședința Executivului, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

  Potrivit acestuia, măsura se aplică și în Spania și Franța.

  Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

  Mecanismul prin care se asigură stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.

  Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

  Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat.

  „Am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație, precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată și de alte țări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră.

  Am spus că este o măsură care se aplică și în alte țări. Vorbim de Spania și Franța. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

  Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

  Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat. Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm. Desigur, la finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri”, a declarat premierul.

  Sursa foto: portalsm.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI