Connect with us

Actualitate

SARS-CoV-2 printre rugbyștii români

Published

on

Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare s-a întors în noaptea de marți spre miercuri din Africa de Sud. Aeronava companiei Tarom a aterizat pe Aeroportul Internațional Maramureș.

În urma testelor efectuate, unul dintre jucători a fost depistat pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2, a declarat purătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă.

„Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, Bucureşti”, a spus Dan Bucă.

„Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti, însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, la locaţia de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată. Măsurile de ordine publică la locaţia de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Direcţia Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureş şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş”, a spus subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Sursa foto: prosport.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations