Sărbătorile de iarnă: Cum ne ferim de ofertele false de cazare

  Ofertele false de cazare au umplut internetul odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă.

  Prețul reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte la care oamenii sunt îndemnați să fie atenți, atrag atenţia specialiştii.

  În primul rând, este important ca fiecare utilizator să se asigure că datele de contact din ofertă sunt reale. În cazul în care discuția se desfășoară în scris, este recomandată doar mesageria oficială. 

  De asemenea, prețul reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte la care utilizatorii sunt îndemnați să fie atenți. În cazul în care prețul e neobișnuit de mic față de cel al cazărilor similare sau avansul e deosebit de mare, este posibil ca aceasta să fie o tentativă de fraudă.

  Mai mult decât atât, URL-ul platformei în care se cere efectuarea plății trebuie să fie neapărat de forma „https” și să aibă o iconiță cu un lacăt închis în dreptul câmpului de căutare.

  Utilizatorii sunt, de asemenea, încurajați să verifice proprietatea prin identificarea locației și a fotografiilor în Google. 

  În acest fel, cei ce își doresc să rezerve o cazare se pot asigura că fotografiile sunt originale (și nu furate de la alte proprietăți). Adresa locației poate fi verificată prin funcția Streetview oferită de Google Maps. 

  De asemenea, turiştii pot cere proprietarilor chiar să viziteze locația înainte de data check-in-ului, iar dacă acest lucru nu este posibil, să ceară proprietarului un apel video pentru a se asigura că totul este conform descrierii.

  În cazul în care un anunț nu conține informații referitoare la denumirea locației, adresă sau fotografii, utilizatorii sunt îndemnați să le ceară înainte de a efectua rezervarea.

  Sursa foto: Arhiva Rptv

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI