S-au înăsprit pedepsele pentru abuzul împotriva animalelor

  Cei care abuzează animalele vor primi ani grei de închisoare şi amenzi uriaşe. Legea a fost modificată după ce numărul de situaţii sesizate în care oamenii au manifestat un comportament agresiv faţă de animale a crescut exponenţial.

  Poate legea îi sperie pe cei care comit astfel de fapte. După ce în ultimul an numărul de abuzuri asupra animelelor a crescut enorm, autorităţile au înăsprit legea.

  Dacă până acum amenzile ajungeau la 3.000 de lei pentru oamenii care nu au grijă de animale  sau le maltratează, începând de astăzi cei care fac asta riscă amenzi care se ridică la 12.000 de lei sau până la șapte ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptei. Polițistii de la Protecția Animalelor au luat aceste măsuri în contextul în care numărul de situații sesizate, în care oamenii au manifestat un comportament agresiv față de animale s-a mentinut la un nivel destul de ridicat.

  Elementul de noutate pe care legea îl introduce este pedepsirea zoofiliei, care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

  În cazul în care vedeţi astfel de situaţii puteţi apela la 112 sau puteţi merge la cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, există centre şi organizaţii non-guvernamentale care pot prelua animalele şi le pot îngriji.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI