Rusia tună și fulgeră! România, amenințată cu un atac nuclear, după ce Serghei Lavrov n-a mai putut să zboare în Serbia

  Vin amenințări din partea Moscovei după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost nevoit să-și anuleze o vizită în Serbia. Cele trei țări vecine Serbiei – România, Bulgaria și Muntenegru – și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă pe Lavrov la Belgrad.

  În mesajul de pe Twitter al lui Dmitri Rogozin, responsabilul programului spațial rusesc, acesta amenință cu rachetele nucleare Sarmat mai multe țări, printre care și România.

  „Sarmat nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună”, a scris Rogozin.

  Sarmat sau Satan 2 în nomenclatorul NATO este o rachetă balistică intercontinentală rusească testată în aprilie 2022, și care ar urma să intre în serviciu în decursul anului curent.

  Are o masă de peste 200 de tone, o lungime de 35 de metri și o rază de 18.000 de kilometri și poate transporta 10 – 15 focoase ce pot fi orientate către ținte diferite.

  Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință țări membre NATO. 

  „Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, spunea el în urmă cu o lună.

  Serghei Lavrov urma să aibă la Belgrad întrevederi cu președintele sârb Aleksandar Vucic, cu omologul său sârb, Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirie.

  În contextul interdicției de zbor prin spațiul aerian al țărilor menționate, anularea vizitei sale a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru agenția Interfax că diplomația Moscovei „încă nu stăpânește teleportarea”.

  Din 25 februarie, la o zi după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, Serghei Lavrov este vizat de sancțiuni ale UE, la fel ca și președintele Vladimir Putin.

  Sursa foto: realitatea.md

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI