Rusia cere ajutorul Braziliei pentru a evita sancțiunile

  Rusia a cerut sprijinul Braziliei în cadrul Fondului Monetar Internațional, al Băncii Mondiale și al grupului de economii de top G20 pentru a o ajuta să combată sancțiunile impuse de occident.

  Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, i-a cerut ministrului brazilian al Economiei, Paulo Guedesa, să contribuie la prevenirea tentativelor de “discriminare” în cadrul instituțiilor financiare internaționale și al forumurilor multilaterale, potrivit Reuters.

  Siluanov s-ar fi plâns colegului său brazilian că FMI și Banca Mondială fac eforturi pentru a limita sau chiar exclude Rusia din procesul decizional.â

  După cum știți, Rusia traversează o perioadă dificilă de turbulențe economice și financiare cauzate de sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații lor”, a declarat ministrul rus.

  Răspunzând la o întrebare referitoare la scrisoare, Erivaldo Gomez, secretar al Ministerului brazilian al Economiei pentru Afaceri Economice Internaționale, a declarat că Brazilia ar dori ca Rusia să rămână un participant la discuțiile din cadrul organizațiilor multilaterale.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI