România va primi finanțări de la UE, pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură, pentru perioada 2021-2027

  România și Grecia vor primi finanțări substanțiale din Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură pentru perioada 2021-2027.

  Comisia a adoptat programele Fondului European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură (FEAMPA) pentru România și Grecia. 

  Fondurile alocate României însumează 232 milioane EUR pentru următorii șase ani, din care contribuția UE reprezintă 162,4 milioane EUR, potrivit Comisiei Europene.  

  În România, programul va sprijini, printre altele: investiții pentru respectarea obligației de debarcare și modernizarea infrastructurii de pescuit; eficiența energetică și decarbonizarea pescuitului și acvaculturii; sprijin pentru pescuitul costier la scară mică; investiții în proiecte de acvacultură durabilă; precum și diverse acțiuni care contribuie la obiective de conservare.

  Alocările programelor vor fi dedicate în principal pescăriilor sustenabile, acvaculturii și prelucrării durabile, precum și economiei albastre durabile în regiunile de coastă și consolidării guvernanței internaționale a oceanelor.  

  „Sunt încântat să anunț adoptarea programelor FEAMPA pentru Grecia și România, care vor sprijini investiții durabile în acvacultură și pescuit, accelerând tranziția verde și digitală a sectorului. Programele vor contribui, de asemenea, la protejarea și refacerea mediului marin din Grecia și, respectiv, la consolidarea politicii de conservare în Marea Neagră”, a declarat comisarul pentru Mediu, Oceane și Pescuit, Virginijus Sinkevičius.

  Sursa foto: onmanorama.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI