Connect with us

Actualitate

România sprijină Republica Moldova în lupta cu COVID-19

Published

on

România a trimis un ajutor substanțial  Republicii Moldova, așa cum a anunțat Președintele Klaus Iohnnis cu câteva zile în urmă. 42 de cadre medicale, 500.000 de măşti, 50.000 de combinezoane, izolete și medicamente pentru tratarea coronavirusului au fost trimise pentru a ușura lupta cu COVID-19 în Republica Moldova.

Cei 42 de medici asistenți medicali, din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Sănătății, vor completa echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva acestei pandemii și vor desfășura misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile, potrivit unui comunicat de presă. Personalul medical este specializat în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă.

Premierul Ludovic Orban a participat la îmbarcarea echipei de medici și asistenți români care va pleca în misiune.

Ludovic Orban:  ”Transmit aprecierea și respectul meu echipei medicale din România implicate în misiunea umanitară, împreună cu personalul medical din Republica Moldova, care acționează în combaterea COVID -19.

Totodată, anunț că în ședința de astăzi a Guvernului vom aloca o sumă importantă pentru o donație făcută Republicii Moldova, ce va consta în materiale, echipamente medicale și medicamente.

Prin această misiune suntem mai aproape de semenii noștri de peste Prut. ”

Copyright © 2019 AT Video Creations