Romani Week 2022 – Familiile de romi din perspectiva protecției sociale

  Cea de a III-a zi a Conferinței Romani Week 2022 a început prin dezbaterea unor teme legate de statutul familiilor de romi din perspectiva protecției sociale.

  Principalele discursuri care se vor expune astăzi problematizează ” Cadrul juridic și oportunitățile legale de schimbare” și ” Ce schimbare am dori să vedem? Cum să aducem schimbarea?”. Legislația deficitară din punct de vedere al protecției sociale creează discriminare și segregare în Europa. În ultimii ani în cadrul Parlamentului European s-au desfășurat numeroase proiecte destinate copiilor romi din centrele de plasament. În Bulgaria există un fenomen extins de rasism la adresa copiilor romi, deoarece aceștia sunt adoptați cu mare greutate de către familii și adesea sunt mutați dintr-un centru de plasament în altul.

  Deși se desfășoară numeroase programe destinate eradicării rasismului față de comunitatea romă și nu numai, una dintre problemele menționate în cadrul conferinței de astăzi este că majoritatea comunității rome nu este implicată în aceste proiecte. Concluziile discuțiilor conduc către ideea că pentru a putea aduce o schimbare de mentalitate la nivelul societății este necesară implicarea tuturor celor discrimanți sau măcar a majorității lor.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI