Romani Week 2022 – Dimensiuni istorice și actuale asupra discriminării comunității rome

  Cea de-a doua zi a Romani Week 2022 tocmai s-a încheiat. Subiectele de astăzi au fost dedicate “Dimensiunii istorice și actuale asupra discriminării comunității rome “

  Panelurile prezentate în cadrul conferinței de la Bruxelles au fost următoarele: ” Deceniul de combatere a rasismului ca o nouă strategie pentru incluziunea romilor în UE, Balcanii de Vest și Turcia “; ”Combaterea discriminării cu care se confruntă femeile rome” și ”Agendele digitale și ecologice, provocări și oportunități pentru comunitatea romă”

  Peter Pollak, membru al Parlamentului European din partea Grupului Partidului Popular European și vicepreședinte al Intergrupului ARDI, a vorbit despre lupta împotriva rasismului ca o nouă strategie pentru creșterea incluziunii romilor în Uniunea Europeană, în Balcanii de Vest și în Turcia: „ Încă avem filosofia că unele rase sunt inferioare. Din păcate, romii experimentează această filosofie de prea mult timp. Ei încă se confruntă cu brutalitate poliției în numeroase țări fapt care mă motivează să lucrez la a schimba această realitate, să am intervenții și să fac investigații. În Europa ne confruntăm cu experiențe de neacceptat legate de brutalitatea autorităților în țări precum Slovacia, unde poliția a bătut copii romi și a intervenit forțat în satele de romi. Avem experiența Cehiei, unde Stanislav Tomáš a fost ucis de poliție. Trebuie să luptăm împotriva abuzurilor poliței, care provoacă în continuare excludere socială și economică față de romi.”, a declarat Peter Pollak.

  Alte probleme care afectează comunitățile de romi sunt legate de faptul că unele state, precum România și Bulgaria, nu absorb suficiente fonduri de la Uniunea Europeană. Această realitate se reflectă în viața de zi cu zi a reprezentanților comunității rome. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții etnicilor romi este necesar în primul rând să creezi politici sociale relevante și o strategie bine pusă la punct.

  Întregul eveniment poate fi urmărit Live pe www.romaniweek.eu.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI