Romani Week 2022 – Deceniul de combatere a rasismului ca o noua strategie pentru incluziunea romilor în UE, Balcanii de Vest și Turcia

  Cea de a II-a zi a conferinței Roma Week 2022, care are loc la Bruxelles, în perioada 16-19 mai are în centru dimensiunile istorice și actuale ale discriminării comunității rome. Primul panel este intitulat ”Deceniul de combatere a rasismului ca o noua strategie pentru incluziunea romilor în UE, Balcanii de Vest și Turcia”.

  Unul dintre topicurile surprinzătoare ale acestei dezbateri a fost legat de faptul că în continuare Europa este rasistă, adesea fenomenul fiind întreținut chiar de autorități. De multe ori familiile de romi se confruntă cu violența organelor de poliție. Inclusiv copiii sunt supuși discriminării și bătăiilor. Slovacia și Cehia sunt recunoscute pentru cazurile de rasism extrem față de romi. Problemele principale ale acestei comunități pornesc de la faptul că nu au acces pe piața muncii, deși dețin calitățile necesare pentru a performa. Un alt impediment major cu care se confruntă este sărăcia în care mulți dintre romi trăiesc.

  Speakerii din cadrul acestui panel sunt reprezentanți ai societății civile, dar și ai Parlamentului European. Alături de invitați a stat și inițiatorul acestui eveniment, europarlamentarul Romeo Franz.

  Întregul eveniment poate fi urmărit Live pe www.romaniweek.eu.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI