Romani Week 2022 – cea de a IV-a zi a conferinței

  Cea de a IV-a zi a Conferinței Romani Week 2022 este și ultima din acest an. Astăzi, în Parlamentul European se vor trage concluziile.

  Romani Week 2022 se încheie astăzi prin prezentarea unor topicuri menite să schimbe atitudinile rasiste față de comunitatea romă.  Principalele discursuri care au loc la Bruxelles împotriva discriminiării și segregării romilor au următoarele titluri: ”Rolul media în combaterea discriminării”; ”Participarea romilor la actul politic la nivel extins și reprezentarea romilor în instituțiile publice.”; ”Către 0 segregație în educație, în Europa”, Capacitatea de a construi un sistem echitabil de sănătate pentru romi”.

  Europarlamentarul Monica Silvana Gonzales a problematizat faptul că pe rețelele sociale adesea rasismul este invizibil: ”Rasismul este transferat în zilele noastre pe rețelele sociale. Cu toate acestea noi nu putem vedea fenomenul în integralitatea lui. Noi vedem doar ceea ce se încadrează în preferințele nostre, dar astfel la noi nu ajunge întreg conținutul rasist.

  Rasismul trebuie recunoscut ca fiind cauza principală a marginalizării și excluderii romilor. Una dintre principalele linii ale Planului Strategic de Acțiune pentru Incluziunea Romilor al Consiliului European (2020-2025) combate discriminarea și are scopul de a susține cu adevărat egalitatea în drepturi.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI