Robert Cazanciuc susține că revizuirea Constituției nu se face din motive emoționale

  Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, că nu pe momente emoţionale trebuie să facem revizuirea Constituţiei. El a precizat că a fost un singur moment, în 2003, cu motive puternice, integrarea în UE şi NATO şi nu avem în perioada următoare un asemenea moment cu încărcătură naţională. Cazanciuc a mai menţionat că nu s-a pus în discuţie în cadrul PSD o schimbare a formei de guvernământ, relatează News.ro.

  Robert Cazanciuc a afirmat că, dacă la un moment dat se va pune problema unei revizuiri a Constituţiei, există o majoritate parlamentară care la un moment dat ar putea să purceadă la o eventuală revizuire, dacă vor considera că e necesată.

  ”Nu pe momente emoţionale trebuie să facem revizuirea Constituţiei. A fost un singur moment, în 2003, cu motive foarte puternice, integrarea în UE şi NATO, nu avem în perioada următoare un asemenea moment cu încărcătură naţională, care să determine Parlamentul să purceadă la un proiect de act normativ supus ulterior referendumului poporului.

  Pentru că, indiferent ce discuţii avem noi, între partide, dacă avem un proiect de revizuire, el trebuie supus referendumului poporului şi trebuie să explicăm foarte bine românlor de ce este nevoie, pentru că altfel nu vor veni la vot şi nu vor valida un astfel de demers”, a explicat Cazanciuc.

  Despre discuţiile privind schimbarea formei de guvernământ în republică parlamentară, senatorul PSD a spus că el personal nu a asistat la astfel de discuţii în coaliţie.

  ”PSD vrea să pună legea fundamentală în slujba cetăţeanului. Să vedem dacă legea fundamnetală a fost în ultimii 30 de ani sau nu în slujba cetăţeanului. Dacă mă întrebaţi, primul articol din Constituie se numeşte Statul român, eu aş prefera să se numească România. Nu s-a pus în discuţie în cadrul PSD forma de guvernământ”, a menţionat Cazanciuc.

  Preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu a declarat, recent, la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea formaţiunii, că modernizarea Constituţiei este un pas necesar şi acum, iar revizuirea legii fundamentale, când se va face ea, va avea o puternică amprentă liberală. Nu am niciun fel de îndoială, în 2024 PNL va fi singurul partid de dreapta, a mai spus aceasta, în discursul din cadrul evenimentului.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI