Connect with us

Actualitate

Revenirea la o viață civilizată. Drumul Taberei își recapată frumusețea de odinioară

Published

on

Fie ca vorbim despre o lansare în spațiu, despre programul care a fost capabil să ducă primul om pe Lună, fie că au trecut nu mai puțin de 9 ani de când s-a azvârlit prima lopată cu pământ, dar și prima baterie de promisiuni legate de ceea ce istoricii viitorului o vor consemna sec sub denumirea „metroul din Drumul Taberei”, lucrurile par să se miște cu aceeași intensitate și aproximativ în același ritm.

Începând de ieri, după 9 ani de la debutul lucrărilor și o întârziere de 5 ani, metroul din Drumul Taberei, devenit, în special în ultimii ani, subiect aproape inepuizabil de glume și anecdote, a fost, în sfârșit, inaugurat.

“Urmează stația…” a fost anunțul de bun augur pe care l-au auzit călătorii și de care s-au bucurat, în egașă măsură și autoritățile, parcurgând, din subteran, cele 8 stații ale magistralei M5. Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, cel care s-a implicat activ în dezvoltarea armonioasă a comunității nu a ratat ocazia de a se bucura pe de-o parte de această realizare după aproape o decadă de promisiuni neonorate, iar pe de altă parte, edilul știe foarte bine ce are de făcut de acum înainte. dacă până acum au fost imposibile investițiile și implementarea proiectelor de modernizare pe această arteră, lucrurile se vor schimba în scurt timp.

Din păcate, noi nu am putut interveni până acum, deoarece Bulevardul Drumul Taberei nu a intrat în administrarea noastră, ci a Ministerului Transportului, respectiv METROREX. Spaţiile verzi trebuie refăcute, anumite porţiuni de stradă trebuie reasfaltate. Am făcut apel către METROREX să ne predea nouă acel segment unde au fost finalizate lucrările pentru a ne putea ocupa serios de el. În momentul în care se face transferul înapoi către municipalitate, respectiv în administrarea Sectorului 6, tot ceea ce înseamnă Bulevardul Drumul Taberei eu personal, în calitate de viitor primar, il voi moderniza și il voi face utilizabil așa cum am făcut din Bulevardul Iuliu Maniu cel mai frumos bulevard din București„, a precizat Gabriel Mutu.

Ani de zile, locuitorii din Drumul Taberei, ca de altfel toti cei care au tranzitat aceasta zona, au trebuit sa indure un calvar din cauza lucrarilor la metrou.

„Pentru noi toți această linie de metrou reprezintă o alternativă de transport excepțională. Odată cu deschiderea magistralei M5 și cu finalizarea lucrărilor de supralărgire a Prelungirii Ghencea, putem spune ca traficul suprateran din Sectorul 6 va fi optimizat la maxim. Suntem pe drumul cel bun!„, a declarat într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Copyright © 2019 AT Video Creations