Connect with us

Actualitate

Resturi dintr-un avion au căzut într-o zonă locuită, în SUA, după explozia unui motor. Aeronava a aterizat de urgenţă

Published

on

Un avion tip Boeing 777 al companiei United Airlines a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Denver din statul american Colorado. Motorul drept al aeronavei a explodat, iar resturile au căzut într-o zonă rezidenţială. Potrivit autorităţilor locale, nicio persoană nu a fost rănită, atât la bord, cât şi la sol.

Avionul avea la bord 231 de pasageri şi 10 membri ai echipajului şi zbura către destinaţia Honolulu. Un internaut a surprins momentul în care motorul aeronavei a explodat. În imaginile pe care le-a filmat şi le-a postat pe Twitter se poate observa un nor de fum negru rămas în urma avionului. Alte fotografii au fost postate cu bucăţile din motor căzute în zona de case.

,,Am văzut o explozie a unui avion care zbura la joasă înălţime deasupra Broomfield (n. red. – oraş din Colorado), acum 45 de minute. Mai multe resturi au căzut din avion, iar în urmă a lăsat un nor negru de fum. Avionul şi-a continuat zborul. Aveţi veşti dacă a aterizat în siguranţă”, a scris pe Twitter cel care a surprins incidentul.

,,Dacă găsiţi resturi, vă rugăm să nu le atingeţi sau să le mutaţi. NTSB (n. red. – Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, SUA) doreşte ca toate resturile să rămână la locul lor pentru investigaţie”, a scris departamentul de poliţie Broomfield, tot pe Twitter.

Compania aeriană a transmis că majoritatea pasagerilor au decolat cu o altă cursă către Honolulu, câteva ore mai târziu.

Defecţiunile motorului sunt rare, însă pot fi periculoase atunci când piese rotative străpung carcasa exterioară. Un astfel de incident este denumit ,,avarie necontenită a motorului”.

Un incident similar a avut loc cu doar câteva ore înainte, în Olanda. O explozie la unul dintre cele patru motoare ale unui Boeing 747 cargo a făcut ca mai multe bucăţi de metal că cadă tot într-o zonă locuită. Au fost avariate mai multe maşini, iar o femeie a fost rănită. Avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Liege.

Copyright © 2019 AT Video Creations