Connect with us

Actualitate

Reducerea numărului de parlamentari la 300, economie de 16 milioane de euro pe an

Published

on

PNL a eșuat până acum în toate marile proiecte așteptate de populație, printre care alegerile anticipate, alegerea primarilor în două tururi sau eliminarea pensiilor speciale. Pe acest fond, flerul jurnalistic al prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan arată că este oportună solicitarea reducerii numărului de parlamentari la 300, în acord cu referendumul din 2009. Economia realizată ar fi de 16 milioane de euro pe an.

„Românii trebuie ascultați!! Și, ca să fie totul limpede, eu susțin respectarea referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la 300! Românii o cer, trebuie să-i auzim! Această lege trebuie adoptată! Iată încă un motiv pentru anticipate!”, spune Rareș Bogdan. „Jos ticăloșii! România are nevoie ca de aer de anticipate! Tot ceea ce face PNL pentru a reașeza țara în coordonatele normalității, pentru a desființa privilegiile, a ieftini viața tuturor, PSD blochează în Parlament sau prin CCR! Și nu e vorba doar de pensile speciale, pe care legea inițiată de PNL le-a anulat! Ci de toate măsurile pe care românii le cer de ani de zile și nu se întâmplă nimic, căci niște infractori cu legitimație oficială își protejează averile de faraoni!”, a comentat Rareș Bogdan. Câteva dintre măsurile PNL pulverizate de PSD sunt:

– Suprataxele care au scumpit facturile la încălzire, curent, telefonie, internet, gaze, carburanți, au fost eliminate de PNL.

– Detașările din mediul privat în zona publică, pe salarii enorme, rude, prieteni, oameni utili PSD, a fost eliminat tot de PNL, dar majoritatea a votat împotrivă.

– Salariile demnitarilor au fost înghețate de PNL, dar senatorii PSD a votat împotrivă.

– PNL a crescut la 3 zile perioada de vot de peste granițe și a dublat numărul parlamentarilor pentru Diaspora, dar majoritatea PSD a votat împotrivă. – Avocatul Poporului a atacat OUG privind organizarea alegerilor anticipate la CCR.

  • Anularea recursului compensatoriu, reluarea procedurilor privind înscrierea sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO. – Alocarea a 4,5% din PIB pentru investiții, prin bugetul pe 2020.

Costurile pentru parlamentari

Avem 465 de parlamentari aleși de popor și cheltuim circa 8.000 de euro lunar pentru unul singur. Dacă numărul lor ar scădea la 300, economia realizată este de 16.000.000 de euro. Cu acești bani s-ar putea constru 28 de școli comunale sau se pot cumpăra 28 de autobuze electrice.

Copyright © 2019 AT Video Creations