Connect with us

Actualitate

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în vizită oficială la Universitatea din Cernăuți

Published

on

0605 IASI 2 - roeducatia.ro

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Tudorel Toader, a vizitat, împreună cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Beatrice Abălașei , o vizită oficială la Universitatea Națională „ Yuriy Fedkovych ” din Cernăuți. Tema principală a delegației a fost  extinderea parteneriatelor academice dintre cele două instituții.

În cadrul vizitei, delegația UAIC s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Vasyl Balukh, prim-prorector, prof. univ. dr. Tamara Marusyk, prorector, prof. univ. dr. Iaroslav Zorii, decanul Facultății de Educație Fizică, și Sergii Lukaniuk, șeful Departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, potrivit unui comunicat de presă al instituției ieșene de învățământ superior.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC Iași și Universitatea din Cernăuți, în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică. Pe parcursul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau oportunitatea înființării unei extensiuni a UAIC în Cernăuți, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

Colaborarea dintre UAIC și Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi a început prin încheierea unui acord bilateral, în anul 1993. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 de vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

Foto: UAIC Iași

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations