Recensământ 2022: Autoritățile au lansat platforma online pentru AUTORECENZARE

Recensământ 2022: Autoritățile au lansat platforma online pentru AUTORECENZARE

de F Raluca
0 comment

Recensământul populației se va face online începând de luni, în perioada 14 martie – 15 mai 2022. Românii care completează formularul în sistem online primesc, la cerere, o zi liberă plătită, dacă arată că au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației.

Cei care nu au acces la internet vor primi vizitele recenzorilor acasă, în perioada 16 mai-17 iulie. 

Cum se face autorecenzarea

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în doi pași.

Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Pasul doi – persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Informații privind desfășurarea RPL2021 pot fi găsite pe recensamantromania.ro.

Sursa foto: ilegis.ro

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV