Connect with us

Actualitate

Război USR PLUS – PNL. Alin Stoica atacă în instanță numirile de directori ale lui Nicușor Dan

Published

on

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR PLUS), atacă în justiție numirile de directori făcute de primarul Nicușor Dan prin detașări, și nu prin concurs.

El a declarat că i-a explicat edilului că aceste numiri nu sunt legale, dar Nicușor Dan a continuat.

Deocamdată, prefectul a atacat o singură numire la Curtea de Apel, la secția de contencios administrativ, dar spune că le analizează și pe celelalte.

”Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor.

Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a explicat că atât în Codul Administrativ, cât și într-o hotărâre de guvern sunt prevederi potrivit cărora există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului.

”Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a subliniat Alin Stoica.

Printre directorii numiți de Nicușor Dan se numără Liliana Fedorca (PNL, la Direcția de Cultură) și Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic).

Copyright © 2019 AT Video Creations