Connect with us

Actualitate

Rata de vaccinare a ajuns la 20% în Capitală și la 18% în Ilfov. Florin Cîțu: Avem șansa să ajungem la 50% la sfârșitul lunii mai

Published

on

Prim-ministrul Florin Cîțu este optimist în privința ratei de vaccinare. Șeful guvernului este convins că, până la începutul verii, jumătate din populația României va fi imunizată împotriva virusului SARS-COV-2. În prezent, rata de vaccinare a ajuns la 20% în București și la aproape 18% în Ilfov, potrivit premierului Florin Cîțu.

,,Deci lucrurile merg bine şi putem, avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai. (…) O altă veste bună, zic eu, deşi nu este la fel de bună ca la Cluj, Bucureştiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov aproape 18%, deci lucrurile merg bine şi putem, avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai, aşa cum spuneam. Trebuie să ne vaccinăm.”, a declarat, duminică, prim-ministrul Florin Cîțu.

În Ilfov, rata de imunizare ridicată a fost influențată și de numărul centrelor de vaccinare, care s-a dublat în ultima lună. Dotarea acestora a fost finanțată de Consiliul Județean.

,,Am ales să-i sprijinim pe ilfovenii care doresc să se vaccineze și am susținut mereu că fiecare locuitor trebuie să aibă acces cât mai ușor, să se poată imuniza într-un centru cât mai apropiat de locuință. Astăzi, ilfovenii au la dispoziție 32 de centre din județ, pe platforma de programare, printre care și centrul de la Spitalul Județean Ilfov, care e în Capitală. A fost răspunsul nostru la numărul mare de persoane care s-au înscris pe listele de așteptare. Rezultatele ne arată că am făcut ceea ce trebuia. Până zilele trecute, numai la centrul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ilfov se vaccinaseră 35.000 de persoane.”, a declarat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, pentru rptv.ro.

Copyright © 2019 AT Video Creations