RAR eXpert, serviciul care verifică autovehiculele scoase la vânzare | Două din zece maşini care se prezintă la RAR au probleme de identificare

  De joi, prin lansarea „RAR eXpert”, clienții își pot verifica autoturismele pe care doresc să le cumpere și pot beneficia de un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, toate la sediul central al Registrului Auto Român. Instituția informează că serviciul este demarat în condiţiile în care două din zece maşini care se prezintă la RAR au probleme de identificare.

  „Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

  Pentru serviciile de verificare, RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză, însă verificarea se face numai pentru autovehiculele care sunt duse la sediul RAR Griviţa. 

  În plus, inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic a autovehiculelor înainte de achiziţionare. 

  „Printre altele, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”, precizează instituţia.

  „Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto şi considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină”, a declarat directorul tehnic al Registrului, Cristian Bucur.

  Persoanele care doresc să beneficieze de servciiile puse la dispoziţie de RAR trebuie să facă programare telefonic la numărul 021/9672, ori pe site-ul RAR – www.rarom.ro.

  Sursa foto: gds.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI