Connect with us

Actualitate

Raport GCS: 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Published

onGrupul de Comunicare Startegică, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 903 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod penal.

GCS reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Până la data de 23 martie, au fost raportate 160.233 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit. AGERPRES

Un număr de 762 de persoane au fost confirmate, până în prezent, cu noul coronavirus în România, iar opt au decedat, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Dintre persoanele infectate, 79 au fost declarate vindecate şi externate: 53 – la Timişoara, 19 – la Bucureşti, 3 – la Craiova, 2 – la Constanţa, câte una la Iaşi şi Cluj.

Până marţi, 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente – internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Iaşi – au decedat. AGERPRES

Copyright © 2019 AT Video Creations