Connect with us

Actualitate

Raed Arafat: Doar după un număr mare de persoane vaccinate se poate discuta unde va fi obligatorie masca și unde nu!

Published

on

Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că atunci când România va ajunge la un procent mare de persoane vaccinate, atunci se va lua în calcul „unde va fi obligatorie masca și unde nu”.

„Eu cred că la momentul când vom ajunge la un procent de vaccinare mare și la reducerea răspândirii virusului, atunci o să înceapă discuția unde va fi obligatorie masca și unde nu”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

„Nu cred că va fi o dispariție imediată, dar va fi o dispariție treptată, în funcție de recomandările care vor veni din partea experților”, a adăugat el. Guvernul a aprobat în ședința din 12 ianuarie prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Una dintre principalele măsuri care trebuie respectate pe durata stării de alertă este „menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”.

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că până astăzi, 18 ianuarie, s-a administrat un total de 235.239 de doze de vaccin împotriva COVID-19, de la debutul campaniei de vaccinare, dintre care 30.237 în ultimele 24 de ore, ceea ce este un record.

Copyright © 2019 AT Video Creations