Connect with us

Actualitate

Raed Arafart: România poate ajunge într-o situație dificilă dacă sunt încălcate măsurile impuse

Published

on

Scenariul făcut public ieri, conform căruia peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, iar media de decese zilnice va depăşi cifra de 70 poate deveni realitate! O spune secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. România poate ajunge într-o situaţie dificilă dacă sunt încălcate regulile sanitare. Chiar şi aşa, nu există risc zero de infectare în lipsa unui vaccin. Asta se întampla cu o luna înaintea începerii anului şcolar. De aceea, părinţii vor avea un rol decisiv în a-şi pregăti copiii pentru respectarea măsurilor pe timp de pandemie.

Orice scenariu privind evoluţia pandemică este făcut pe bază de calcule matematice, spune secretartul de stat, Raed Arafat.

Reacţia oficialului vine ca urmare a unei prognoze îngrijorătoare făcută de specialiștii în sănătate publică: peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendința actuală se menține.

Secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă. În plus, numărul zilnic de decese ar putea depăși 70. Concret, potrivit unei simulării făcută de Institutul Naţional de Sănătate Publică, numărul zilnic de cazuri noi ar fi de 2.830, numărul de pacienţi aflaţi la terapie intensivă ar ajunge la 825, iar la nivelul tuturor spitalelor am avea internaţi 14.000 de pacienţi. Şi tot pe 8 septembrie am avea peste 52.000 de cazuri active.

În lipsa unui vaccin şi a unui tratament uşor accesibil, singura solutie rămâne prevenirea îmbolnăvirii.

Raed Arafat a mai anunţat ca la 1 000 de cazuri pe zi, 50 ajung la terapie intensiv. De asemnea, zonele cu peste 100 de cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori pot fi carantinate.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations