Connect with us

Actualitate

Radu Cristescu (PSD), atac DUR la ministrul Mediului: ,,Propun să-l proclamăm, după modelul sovietic, cel mai mare pitic udemerist din lume”

Published

on

135 Radu Cristescu, rptv.ro

Deputatul PSD Radu Cristescu îl atacă în termeni duri, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Mediului, Barna Tanczos, pentru modul în care a gestionat și a comunicat criza ursului împușcat de prințul autriac. Criticile social democratului vizează, în special, declarațiile controversate ale ministrului.

,,Ministrul udemerist Tanczos Barna culege urși din copac.
Tanczos Barna, grofișorul tupeist care călărește, ca ministru UDMR-ist, pădurile României, a dat zilele astea mai multe recitaluri solo de kurtoskalacs cu burduf, după ce a explodat scandalul împușcării dubioase, de către un prinț venit pe filieră iohanistă, a unui urs uriaș.
Ca un șmecheraș ieftin de Budă cu Pestă, grofulică Barna a făcut mai întâi mișto de acest caz revoltător, zicând că nu se știe dacă pe urs îl chema Arthur sau Ioniță. De ce nu Janos sau Feri, honvezelule de pădure ?
Apoi a dat-o pe seriozitate, anunțându-ne o chestie oficială, formulată bizar : ” S-a aprobat recoltarea unui exemplar de urs brun”.
Păi, măi ministre grofișor, cum adică a fost recoltat un urs ? Era ursul copt, pe-o creangă, și l-a cules prințul ăla cu pile la dulapul sas ? Stătea ursul într-o tufă, pe-o crenguță, ca murele, numai bun de cules și pus în coșulețul UDMR ? Sau poate dumneata, honvezelule de tufă, ai învățat limba română cu femeia de serviciu de la ambasada maghiară din Tailanda ?
La final, ministrul udemerist cu multe mure-n gură a dat ,, nucleara ” de stepă : ,, Că este cel mai mare urs, sunt 593 de puncte şi din câte ştiu ursul lovit de o maşină la Sovata avea 620 „. Ca să vezi … Din ceea ce au spus specialiștii în domeniu, numărul maxim de puncte pentru trofeele de urs ar fi de doar 600. Dar se vede că specialiștii nu știu că udemeriștii pot face, dacă trebuie, cercuri pătrate, voturi din pămînt, din iarbă verde, pitici uriași sau balene pitice. Plus Ungaria Mare, desigur. Din carton și pene honvezești de cocoș jumulit.
Prin urmare, profund impresionat de alba-neagra ministrului Tanczos Barna, propun să-l proclamăm, după modelul sovietic, cel mai mare pitic udemerist din lume. Și pe urmă să-l ducem la muzeul figurilor de ceară. Fără să-l recoltăm înainte de asta, ca pe urs, fiindcă buruienile nu se recoltează, ci se taie”, a scris deputatul PSD Radu Cristescu, pe Facebook.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a afirmat marţi seară că ursul ucis în Covasna era un exemplar foarte mare, nu era ”un urs banal”. Ministrul apreciază că adevărata problemă nu este dacă era sau nu cel mai mare urs din Europa, ci faptul că a existat posibilitatea legală ca aceste ,,extrageri de forţă majoră” să fie transformate în altceva.

Foto: Facebook Radu Cristescu

Copyright © 2019 AT Video Creations