Connect with us

Actualitate

Răbdarea este virtutea vieții-După 9 ani se deschide M5!

Published

on

În anul 2011 au început lucrările la magistrala 5 iar după mai multe amânări s-au finalizat lucrările.

Magistrala 5 este linia de metrou la care s-a lucrat 9 ani de zile. Această linie te va duce începând de astăzi de la Eroilor până la Râul Doamnei, deși, ea nu era menită să se oprească aici ci în Pantelimon.

Va fi una dintre cele mai moderne din Europa, fiind dotată cu instalații noi care vor permite circulația trenurilor și la un interval de 90 de secunde, cu o viteză de 80 de kilometri pe oră.

Lucrările au început în anul 2011 iar primul termen de finalizare trebuia să fie inițial 4 ani mai târziu adică în 2015, însă a fost amânat de la ministru la ministru.

În ultimele 10 luni, deschiderea M5 a fost amânată de trei ori ,ultimul termen depășit ar fi trebuit să fie 30 iunie anul curent.

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, declară în prezent: „suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători linia de metrou Drumul Taberei-Eroilor în cursul zilei de mânie, 15 septembrie.Așa cum ați spus, după semnarea celor 2 procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, m anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât în data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători, în condiții de siguranță și confort.” – a declarat ministrul Transporturilor., Lucian Bode.

Copyright © 2019 AT Video Creations