Connect with us

Actualitate

PSD va contesta la CCR numirile interimare de la TVR și Radioul public

Published

on

125 Marcel Ciolacu, rptv.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Partidul Social Democrat va sesiza Curtea Constituțională a României (CCR) în privința numirilor interimare de la TVR și Societatea Română de Radiodifuziune. Liderul social democrat susține că nu are vreo problemă cu persoanele puse să conducă interimar cele două instituții și reclamă procedura prin care s-au făcut numirile.

,,S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. (…) Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri”, a declarat Marcel Ciolacu, la DC News.

Parlamentul a decis, marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune şi a lui Liviu Popescu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Foto: captură DC News

Copyright © 2019 AT Video Creations