Connect with us

Actualitate

PSD se teme de anticipate

Published

on

Social democrații fug se tem de anticipate. Ei nu vor depune moțiune de cenzură pe asumarea răspunderii pe Buget. Liderii PSD au decis în unanimitate să conteste doar bugetul pe 2020 la CCR pentru a întârzia bugetul.

Liderii PSD au decis în ședința CEx de astăzi sesizarea la Curtea Constituțională a unui posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, după ce săptămâna trecută Executivul a decis să-și asume răspunderea pe proiectul de lege al bugetului de anul viitor.

De asemenea, PSD va face o sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018.

Decizia liderilor social-democrați a fost adoptată cu unanimitate. Deși CCR a fost sesizată în acest caz, asta înseamnă că bugetul pe anul 2020 nu este blocat, dar că este așteptată o decizie a Curții pentru a se vedea dacă judecătorii CCR consideră procedura de asumare ca fiind constituțională sau nu.

„Nu poți să-ți asumi răspunderea pe buget sau așa am crezut noi. Într-o democrație autentică, e prima oară. Este o linie roșie pe care au depășit-o. Ca și președinte al Camerei Deputaților, nu-mi trebuie o decizie politică, e o responsabilitate pe care mi-o conferă funcția, categoric, o să fac sesizare de conflict de neconstituționalitate la CCR. Chiar dacă nu stopez acest buget, sper, prin decizia CCR, alte viitoare Guverne ale României, să nu mai facă acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, când a anunțat sesizarea la CCR.

Guvernul și-a asumat, miercuri, răspunderea pe proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2020, iar astăzi Ludovic Orban a avut mai multe întâlniri cu liderii USR, ALDE și UDMR cu privire la amendamentele depuse.

Copyright © 2019 AT Video Creations