Connect with us

Actualitate

Provocare pentru Klaus Iohannis! Şeful statului, invitat să predea într-o şcoala din Ploieşti, unde sute de romi învaţă în condiţii mizere

Published

on

Activistul pentru drepturile romilor Gheorghe Tudor, fost consilier judeţean in Prahova, i-a lansat o invitaţie preşedintelui României să viziteze şi şcoala din cartierul ploieştean Mimiu. Solicitarea vine după ce şeful statului a participat la deschiderea anului şcolar tot în Prahova, la Valea Doftanei. Aceeaşi invitaţie i-a fost lansată şi din partea consilierului superior din Parlamentul European Marius Tudor, care l-a provocat pe preşedinte să predea la şcoala din Mimiu, transmite roeducatia.ro.

„Azi, începe anul școlar și pentru elevii din Ploiești. Aproape de Universitatea de Petrol și Gaze, o școală este lăsată de izbeliște. Este vorba despre Școala 19 din strada Petrolului nr. 7, locul unde aproximativ 200 de copii de etnie romă din Mimiu și Cătun ar trebui să fie pregătiți pentru a deveni cetățeni de nădejde ai României educate, ai României normale, domnule președinte Klaus Iohannis. Școala 19 arată ca în fotografii de cel puțin 5 ani, drumurile sunt adevărate tranșee și semne de schimbare nu prea sunt. Și cu toate acestea, îndemnul meu pentru elevii eroi din Mimiu și Cătun rămâne același: Învățați carte, să scăpați de sărăcie.”, a scris Gheorghe Tudor, pe Facebook.

Preşedintele României a primit aceeaşi invitaţie şi din partea lui Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European.

,,Exact aşa arată România educată a domnului Iohannis. La Mimiu, în Ploieşti, elevii romi au început şcoala printre dărâmături, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi. Domnule preşedinte, haideţi la Mimiu, haideţi să fiţi profesor măcar o zi în clădirea insalubră şi şubredă a şcolii. Poate dacă veţi simţi pe pielea dumneavoastră durerea rece a nepăsării, îl veţi impinge pe domnul Volosevici, primarul Ploieştiului, să îşi arunce ochii şi spre Mimiu.”, a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook, citat de roeducatia.ro.

Foto: Facebook Gheorghe Tudor

Copyright © 2019 AT Video Creations