Connect with us

Actualitate

Protestul de la Palatul Parlamentului se lasă cu sancțiuni. A fost reținut încă un protestatar

Published

on

Unul dintre protestatarii care au forțat poarta Senatului, în timpul protestului AUR de marți, de la Parlament, a fost reținut. Un alt protestatar suspectat că a vandalizat mașinile din parcarea instituției, a fost reținut ieri, 21 decembrie.

După ce imaginile filmate la protestul AUR de la Parlament de marți au fost analizate de autorități, încă o persoană care a participat la manifestație a fost reținută. Este vorba de un bărbat de 23 de ani. El a fost reţinut pentru 24 de ore și va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este unul dintre cei care au forțat poarta

Senatului în jurul orei 11:00, când protestatarii au intrat în curtea Parlamentului, potrivit Digi24.ro. Acesta este cel de-al doilea protestatar reținut. Primul este un bărbat în vârstă de 50 de ani, bănuit că pulverizat vopsea pe patru mașini.

Patru autovehicule au fost avariate în timpul protestului organizat de AUR marți dimineață la Parlament, împotriva certificatului COVID, a transmis marți seară Ministerul de Interne. MAI a transmis și că 72 de persoane au fost amendate cu aproape 175.000 de lei în urma manifestației.

Potrivit comunicatului de presă, 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei.

Copyright © 2019 AT Video Creations