Connect with us

Economic

Proteste sindicale miercuri. Viorica “colindată” la Guvern

Published

on

Miercuri, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei, la Guvern, sindicaliștii din industria de apărare vor participa la un miting de protest. Motivul acţiunii este nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate, în luna iulie, în cadrul discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezenţa Vioricăi Dăncilă.“Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA este alături de membrii săi şi le susţine revendicările justificate. Reamintim guvernului că dialogul social reprezintă un mecanism esenţial în fundamentarea de politici publice la nivel european şi presupune nu doar discuţii şi angajamente lipsite de consecinţe, ci şi asumarea şi aplicarea rezultatului consensualizat”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor.
Între altele, sindicatele din industria de apărare cer ca industria de profil să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. “Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui”, se arată în comunicat.
În plus, sindicaliştii cer rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau I.T.-işti. Concret, este vorba de emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal, conform promisiunii făcute Orlando Teodorovici şi Nicolae Bădălău” scrie într-un comunicat de presă remis redacției rptv.ro.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations