Connect with us

Actualitate

Protest pentru eliminarea pensiilor speciale

Published

on

Rezistența parlamentarilor de a menține pensile speciale i-a adus din nou în stradă pe ”rezistenți”. Un grup de protestatari se afla miercuri seară în Piața Victoriei unde au solicitat eliminarea totală a pensiilor speciale.

În jur de 10 protestatari, oameni care au manifestat aproape zilnic în ultimii trei ani față de abuzurile PSD, au reluat protestele în Piața Victoriei. Ei sunt nemulțumiți de amânările succesive provocate de PSD privind tăierea pensiiilor speciale. Aceștia au scandat: „Fără pensii speciale!”. Printre protestatari se afla și un pensionar, fost inginer chimist, care spunea că a lucrat 42 de ani într-un mediu toxic și are o pensie foarte mică.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, introducerea pe ordinea de zi a plenului a mai multor proiecte de lege, printre care propunerea legislativă a PNL referitoare la pensiile speciale, pentru a fi dezbătute sub rezerva depunerii rapoartelor de la comisiile de specialitate.

Astfel, proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, polițiști, funcționari publici cu statut special, funcționari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic și consular al României, membrilor Curții Constituționale și a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România a fost inclus pe ordinea de zi a Camerei pentru dezbatere după ce va fi primit raportul de la comisia de specialitate.

Copyright © 2019 AT Video Creations