Connect with us

Actualitate

Protest la Tribunalul Bucureşti, faţă de decizia de clasare a dosarului 10 august. ,,Ruşine, Justiţia română” şi ,,Ne vedem la CEDO” au fost mesajele principale

Published

on

Câteva zeci de reprezentanţi ai societăţii civile au ieşit în stradă, miercuri, în faţa Tribunalului Bucureşti. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la decizia magistraţilor de închidere definitivă a dosarului 10 august, în care era cercetate violențele de la mitingul din Piața Victoriei din august 2018.

Protestatarii sunt nemulţumiţi că, în acest fel, şefii Jandarmeriei au scăpat de răspundere. ,,Este inacceptabil ca cei care au gazat oameni paşnici pe 10 august să scape nepedepsiţi”, a susţinut un reprezentant al comunităţii Declic, unul dintre organizatorii protestului.

Șapte organizații ale societății civile ( Declic, Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Reset Iași și Brașovul Civic) au contestat decizia judecătorului Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, de clasare definitivă a dosarului 10 august. Acestea au anunţat că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit unui comunicat de presă pe care l-au transmis marți.

,,MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE! Vă chem pe toți cei care sunteți parte în dosar ca și mine și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO). (…) Aveți încredere că nu s-a terminat – o lume întreagă a văzut ce au fost în stare Dragnea, Carmen Dan, Speranța Cliseru și șefii Jandarmeriei să facă împotriva cetățenilor pașnici: copii, femei, persoane în vârstă, cu dizabilități, oameni cu mâinile ridicate ca mine care doar protestau împotriva infractorilor. Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti! Trebuie să fim uniți și să ne cerem DREPTATEA pe toate căile!” a fost mesajul pe care l-a transmis, într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Vlad Gheorghe, unul dintre participanţii la protestul din 10 august care au fost loviţi cu bastoanele de jandarmi, deşi stăteau cu mâinile ridicate, fără apărare.

Copyright © 2019 AT Video Creations