Connect with us

Actualitate

PROTEST la sediul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, după anunţul ministrului Transporturilor de desfiinţare a instituţiei. Liderul de sindicat vrea ca instituţia să rămână civilă, nu să treacă la ISU

Published

on

057 Protest ARSVOM rptv.ro

Un protest al angajaţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a avut loc luni dimineaţa în faţa sediului instituţiei, transmite News.ro. Oamenii și-au exprimat nemulţumirea după anunţul ministrului Transportului, Cătălin Drulă, privind desfiinţarea agenţiei. Liderul de sindicat ARSVOM a precizat că instituţia trebuie rămână civilă şi nu poate trece în cadrul ISU, aşa cum afirmase ministrul.

Aproximativ 75 de oameni s-au strâns luni dimineaţa, în faţa sediului ARSVOM. Liderul de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, a declarat luni că a solicitat să discute cu premierul Florin Cîţu pe această temă.

„Am cerut în acest moment un dialog social cu domnul prim-ministru, că domnul prim-ministru probabil şi-o fi dat un acord de principiul, neştiind implicaţiile acestei decizii. Iar domnul Drulă a făcut-o probabil la supărare sau la interese de grup. Această entitate trebuie să funcţioneze ca zonă civilă , ca să putem interveni şi în apele bulgăreşti, şi în apele ucrainiene. Este acordul de la Ankara în care suntem prinşi ca minister şi ca entitate civilă.  Dacă va trece la pompieri, va trece probabil sub o formă civilă, ca să poată interveni. Vă dau un exemplu, la cazul cu cei trei pescari dispăruţi, au fost căutaţi de nava noastră 14-16 ore, s-a dus şi în apele bulgăreşti, iar navele militare, ale Gărzii de Coastă sau ale ISU nu au avut acces în apele bulgăreşti”, a afirmat Robert Robescu.   

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, duminică la Timişoara, că ARSVOM va fi desfiinţată şi că a primit un acord în acest sens de la premierul Florin Cîţu.   

”Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a declarat Cătălin Drulă.  

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, este cercetat de procurorii DNA, fiind acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu şi luare de mită. Dosarul vizează achiziţia la suprapreţ a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, dar şi condiţiile în care a fost realizată tranzacţia.    ARSVOM se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi asigură activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi intervenţii în caz de poluare.

Foto: Facebook CT 100

Copyright © 2019 AT Video Creations