Connect with us

Actualitate

Propunere premier: USR va merge cu Dacian Cioloș

Published

on

USR  a decis, luni, în ședința Biroului Național ca formaţiunea să meargă cu propunerea Dacian Cioloş pentru funcţia de premier la consultările de la Palatul Cotroceni şi cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.

„Am luat următoarele decizii: USR merge la consultările cu președintele cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie. USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR, PNL, UDMR cu un nou premier și cu un program de guvernare clar care să includă și PNRR, și urgențele care trebuie rezolvate, dar și să fie respectat de partenerii de coaliție”, a anunțat, luni, Dacian Cioloș într-o conferință de presă. USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR, însă cu un nou premier.

„Biroul Național USR a decis în unanimitate ca echipa de negociere să-i prezinte președintelui propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș și un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare. Avem pregătit un astfel de program, nu mai mergem doar cu povești.  În absența unor propuneri din partea colegilor de coaliție venim și cu o propunere de premier și un program foarte clar asumat.

Acest program pe care îl vom prezenta la Cotroceni cuprinde un pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului la energie electrică, plan pentru limitarea răspândirii COVID-19, desființarea SIIJ până la final de octombrie”, a mai subliniat Dacian Cioloș. USR urmează să intre la consultările de la Palatul Cotroceni la ora 14.00. 

Copyright © 2019 AT Video Creations