Connect with us

Actualitate

Proprietarul PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Published

on

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit, alături de alte patru persoane, în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska, potrivit The New York Times. Accidentul a avut loc sâmbătă.

Petr Kellner se afla la bordul unui elicopter închiriat, Airbus AS350 B3, care s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska. O singură persoană aflată la bord a supraviețuit, iar starea sa este gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers.

Omul de afaceri ceh era un practicant al schiatului pe ghețar, un sport extrem, foarte scump, care presupune lansarea pe ghețar, dintr-un elicopter special adaptat, pentru a coborî pe zăpada neatinsă de nimeni până atunci. Costul unei astfel de aventuri este de aproximativ 15.000 de dolari de persoană.

Petr Kellner controlează grupul ceh PPF Group, care a cumpărat de la gigantul american AT&T pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania mamă a Pro TV, tranzacție aprobată în toamna anului trecut de Comisia Europeană.

Petr Kellner, în vârstă de 55 de ani, era cel mai bogat om din Cehia. El a construit un imperiu economic, cu legături extrem de strânse cu piața rusă și cu China, potrivit presei locale și internaționale. Kellner s-a clasat pe locul 73 în ultimul top Forbes al miliardarilor din întreaga lume, cu o avere estimată la 15,5 miliarde de dolari.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations