Connect with us

Actualitate

Procurorul de caz în dosarul 10 August nu se mai pensionează

Published

on

Procurorul Doru Stoica, șeful Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, care formulase cerere de pensionare, s-a răzgândit. În ziua în care Secția de procurori a CSM a programat discutarea solicitării magistratului, acesta a cerut și obținut amânarea pensionării.

Doru Stoica nu a justificat gestul și nici nu a precizat o perioadă de amânare. ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării cererii de eliberarea din funcţie, prin pensionare a domnului STOICA DORU GABRIEL, procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a solicitării acestuia.” se arată pe ordinea de zi a ședinței din 11 februarie.

Procurorul Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, sunt procurorii de caz din dosarul 10 August. În urma deciziei lui Stoica, dosarul va fi în continuare instrumentat de acesta.

Dosarul 10 August este nesoluționat, deși în vară se împlinesc 2 ani de la evenimentele violente. Cazul a fost preluat anul trecut de DIICOT de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general. În dosar este începută urmărirea penală față de foștii șefi ai Jandarmeriei, coloneii Sebastian Cucoș, Ionuț Sindile și maiorul Laurențiu Cazan.

Între timp, noul guvern liberal a desecretizat toate comunicațiile radio ale Jandarmeriei de la intervenția din Piața Victoriei. În plus, procurorii DIICOT au audiat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne fidel lui Liviu Dragnea.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations