Connect with us

Actualitate

Procesul Elenei Udrea, întrerupt de o ameninţare falsă cu bombă

Published

on

În cursul dimineţii, la Curtea de Apel Bucureşti a fost primită o ameninţare cu bombă. Potrivit Poliţiei Capitalei, citate de g4media.ro, un bărbat a sunat la 112 la ora 10:40 şi a anunţat că în clădirea instanţei s-ar afla un dispozitiv exploziv. Instituţia a fost evacuată. După verificări, autorităţile au transmis că alerta a fost falsă.

Sursa: g4media.ro

Alerta a venit în momentul în care la Curtea de Apel se judeca ultimul termen în procesul Elenei Udrea, acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009. Şedinţa a fost suspendată, urmând a se relua la ora 14:00.

Ultimul termen a fost deja amânat

Elena Udrea a mai avut parte de o amânare în acest dosar. Ultimul termen ar fi trebuit să se judece pe 8 ianuarie. Atunci, însă, fostul ministru al Dezvoltării ar fi fost confirmat cu coronavirus, motiv pentru care şedinţa de judecată a fost stabilită pentru 26 ianuarie.

Ce conţine dosarul DNA

În acest dosar, Elena Udrea a fost trimisă în judecată în mai 2017. Alături de fostul ministru, au mai fost judecaţi fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată şi a jurnalistului Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul procurorilor anticorupţie se arată că, în 2009, în contextul campaniei prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală. Acestea ar fi fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations