Connect with us

Actualitate

Proces Băluță-Tolontan | Judecătoria Sectorului 2 i-a dat dreptate primarului și a dispus ștergerea unor articole din Libertatea. Decizia nu e definitivă

Published

on

245 Baluta Tolontan proces rptv.ro

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a ieșit câștigător în prima rundă a procesului civil intentat jurnaliștilor Cătălin Tolontan, Răzvan Luțac și trustului Ringier România. Judecătoria Sectorului 2 i-a dat dreptate edilului. Publicația va trebui să elimine șapte articole, iar cei dați în judecată sunt obligați să-i plătească primarului suma de 100 de lei cu titlu de daune morale. Decizia nu este definitivă.

Soluția dispusă de Judecătoria Sectorului 2

„Admite cererea. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii la ştergerea de pe site-ul www.libertatea.ro a articolelor indicate de reclamant în cererea de chemare în judecată. Obligă pârâţii la publicarea prezentei hotărâri judecătoreşti în publicaţia online www.libertatea.ro şi în ziarul libertatea în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată a sumei de 140 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Ia act că reclamantul înţelege să solicite cheltuielile de judecată constând în onorariu avocat pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2021.”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor.

Dacă decizia rămâne neschimbată după apel, vor fi șterse șapte articolede presă în care sunt prezentate mai multe informații care îi au în prim-plan pe șeful Poliției Locale, Antonio Goleac, și pe directorul ADP, Marian Goleac, dar îl menționează și pe primarul Daniel Băluță.

”Vom face apel. Cum să ștergi articole în care subiectul este cu totul altcineva și tu ești doar referit?”, a spus avocata Diana Hatneanu, apărătoarea jurnaliștilor.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a considerat lezat de articolele apărute în publicația amintită și a cerut în instanță eliminarea lor. De asemenea, a solicitat la CNCD sancționarea jurnaliștilor și, la DIICOT, condamnarea penală a acestora.

Potrivit DCnews, Cătălin Tolontan a fost chemat la DIICOT, în dosarul deschis pentru șantaj. Pentru aceeași faptă, Dan Diaconescu s-a ales cu o condamnare de 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Foto: DCnews

Copyright © 2019 AT Video Creations