Connect with us

Actualitate

Primul copil de la ATI poate respira singur!

Published

on

Primul copil din România confirmat cu noul coronavirus care a ajuns în urmă cu câteva zile la Terapie Intensivă este mai bine. Acesta va fi transferat în Secția de Pneumologie. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

“Are o stare generală bună, nu mai are un necesar de oxigen, este în continuare în terapie intensivă, urmând ca în zilele următoare să fie trecut pe secție. Se mobilizează, sperăm că mergem în direcția bună și din asigurările medicilor, tratamentul are un răspuns favorabil”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri.

Pentru că este în continuare pozitiv, el va rămâne izolat într-un salon. Copilul de 9 ani și 11 luni a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2.

De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă. Mai mult, pacientul de la “Gomoiu” a avut în special plămânii și inima afectate de inflamația acută. Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină.

Încă de acum câteva zile starea copilului infectat cu noul coronavirus se îmbunătățise, dar el respira în continuare cu masca de oxigen. Doctorii cred că a făcut infecţia cu COVID odată cu părinţii lui, în urmă cu trei săptămâni, dar la acel moment nu a fost testat, pentru că era asimptomatic.

Copyright © 2019 AT Video Creations