Connect with us

Actualitate

Primarul sectorului 5 susţine demersurile autorităţilor pentru rezolvarea crizei de la metrou

Published

on

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține demersurile întreprinse de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în rezolvarea situației generate de greva sindicaliștilor de la metrou. Edilul este de părere că autorităţile nu trebuie să permită ca traficul subteran să fie blocat şi să perturbe astfel deplasarea oamenilor.

Primarul sectorului 5 susţine că blocajul de vineri de la metrou le-a pus bucureştenilor sănătatea în pericol şi a crescut riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile în care incidenţa în Capitală era oricum mare, de 6,67 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, mai spune edilul, protestul sindicaliştilor de la metrou are impact şi asupra economiei, pentru că generează pierderi semnificative.

,,Să zică bogdaproste acești sindicaliști, să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc la stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5, pentru că aș fi dispus ca Poliția Locală Sector 5 și forțele de intervenție să acționeze de îndată pentru degajarea intrărilor în stațiile de metrou. Suntem într-o capitală europeană, nu putem tolera o anarhie. Trebuie să învățăm ce înseamnă autoritatea statului. Nu putem pleca pălăria în fața acestor interese de grup, care se ascund în spatele unor sindicate. Aceste nemulțumiri și frustrări se pot rezolva doar în instanțele judecătorești, nu prin confiscarea metroului. Autoritatea statului trebuie impusă în adevăratul sens al legii, chiar dacă în anumite cazuri există vid legislativ. Susțin autoritățile pentru a interveni de îndată, pentru a nu risca să transformăm acest protest cu sute de oameni într-un focar de îmbolnăviri. Este timpul ca autoritățile să intervină! Plângerile nu își iau rostul. Avem nevoie de o intervenție fermă!”, a transmis primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, prin intermediul unui comunicat.

Edilul mai cere ca protestatarii să fie amendaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Foto: facebook.com / Primăria sectorului 5

Copyright © 2019 AT Video Creations