Connect with us

Actualitate

Primarul Sectorului 5 încalcă protecția persoanelor

Published

on

Daniel Florea, edilul Sectorului 5 le cere angajaților să facă ”voluntariat electoral” prin cartiere. Ei trebuie să împartă ”kituri de igienă și fructe”, cadouri și poza primarului Daniel Florea. Autoritățile se fac că nu văd ilegalitățile.

După de pe internet au apărut poze cu sute de sticle cu spirt, dezinfectante și alte produse de igienă, pe care primarul le împarte locuitorilor din Sectorul 5 pentru a le obține votul, o notă internă din primărie arată cum primarul PSD Daniel Florea le cere angajaților să facă voluntariat pentru distribuire.

Cererea pentru voluntariat a primarului vine pe fondul măsurilor luate de autorități, care au cerut imperativ cetățenilor să evite orice deplasare care nu e urgentă și orice contact.

Primarul Florea susține în nota internă că ”voluntarii benficiază de echipamente de protecție (măști, mănuși, gel dezinfectant)”, dar nu e clar de unde ar avea Primăria Sectorului 5 măști de protecție, dat fiind că în toată țara e o penurie majoră de echipamente de protecție.

Florea, cunoscut pentru cheltuielile exorbitante din sector (cel mai mare buget pentru Centenar, rechizite cu însemnele proprii pentru școlari etc), a lansat la final de mandat două licitații uriașe: un contract-cadru pe patru ani pentru amenajarea spațiilor verzi cu o valoare estimată între 10,5 milioane de lei (minim) și 820 de milioane de lei (maxim), precum și un acord-cadru cu valoarea maximă de 1,1 miliarde de lei pentru anveloparea și izolarea termică a 350 de blocuri din sector.

Este cel mai mare contract – cadru pregătit de Primăria condusă de Florea, considerat omul de încredere al lui Marian Vanghelie, fostul primar PSD al sectorului.

Licitația începe cu doar patru luni înainte de alegerile locale care vor avea loc în această vară.

Potrivit caietului de sarcini, acordul – cadru va fi împărțit în trei loturi, iar durata acordului va fi de 4 ani de la semnare. Media cifrei de afaceri globale a firmelor care vor să participe la licitație trebuie să fie de cel puțin 83 de milioane de lei, potrivit documentației.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 6 aprilie, iar valoarea totală estimată este cuprinsă în intervalul 50 de milioane de lei – 1,1 miliarde de lei.

Copyright © 2019 AT Video Creations