Primarul orașului Mariupol: Toţi civilii trebuie să fie evacuaţi

  Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a afirmat, luni, că toţi civilii trebuie să fie evacuaţi pentru a se evita o catastrafă umanitară, informează Reuters.

  Vadim Boicenko a declarat că 160.000 de civili încă se află blocaţi în Mariupol, lipsit în prezent de încălzire şi curent electric după mai multe săptămâni de bombardament din partea forţelor ruse.

  El a precizat că 26 de autobuze aşteaptă să evacueze civilii din Mariupol, oraş care în mod obişnuit are o populaţie de 400.000 de persone, dar că forţele ruse nu au fost de acord să le garanteze trecerea în siguranţă.

  Situaţia în oraş rămâne dificilă. Oamenii sunt dincolo de linia catastrofei umanitare. Trebuie să evacuăm complet Mariupolul. „Federaţia Rusă se joacă cu noi. Suntem în mâinile invadatorilor″⁣, a spus Boicenko la postul naţional de televiziune.

  Ucraina nu a anunţat niciun plan de a crea coridoare sigure în ţară luni, subliniind că se teme de atacuri ale forţelor ruse.

  ″Serviciile noastre de informaţii au raportat posibile ‘provocări’ din partea ocupanţilor asupra rutelor coridoarelor umanitare. Aşadar, din motive de siguranţă publică, nu deschidem vreun coridor umanitar astăzi″⁣, a explicat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI