Connect with us

Actualitate

Primarul Iaşiului vrea reducerea vitezei vehiculelor pe bulevarde la 30 de km/h, după modelul Paris

Published

on

Primăria Iași a lansat în dezbatere publică un proiect care ar putea obliga șoferii să meargă cu cel mult 30 de km/h, pe prima bandă, pe bulevardele mari. Acest lucru înseamnă aproape o treime din străzile orașului. Principalul scop este încurajarea oamenilor să folosească altă mijloace de transport, cum ar fi bicicletele sau trotinetele. O astfel de iniţiativă a fost lansată în Paris.

” Aproximativ 30% din arterele stradale din municipiul Iași sunt vizate cu asemenea restricții pe banda întâi, cea de lângă bordură. E legat de încercarea de a aduce cât mai multe biciclete și alte mijloace de locomoție neconvenționale în spațiul public, pe stradă acolo unde le este locul.”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica, citat de Digi 24.

Specialiştii susţin că proiectul nu poate fi implementat în Iaşi. Unul dintre impedimente este că pe prima bandă, pe marile bulevarde, sunt multe maşini parcate. După consultarea publică, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi în Consiliul local și ar putea fi adoptat până la sfârșitul anului.

Copyright © 2019 AT Video Creations